Karlebo övertar verksamhet i LG Lubriteknik AB

Karlebo Gjuteriteknik AB övertar verksamhet i LG Lubriteknik AB

 

Karlebo Gjuteriteknik AB har idag tecknat ett avtal om att ta över Lubritekniks verksamhet som omfattar varumärket Lubriteknik samt försäljning av produkter under varumärkena Burgdorf, Nüssle, Osmirol.

Karlebo ingår i industrihandelsgruppen Beijer Tech inom börsnoterade Beijer Alma.

Lubriteknik med säte i Nossebro nära Vårgårda i Västergötland är ett handelsbolag med huvudinriktning mot värmebehandlingssektorn med bl.a. härdoljor och skyddsfärger.  Övertagen verksamhet omsätter ca 2 miljoner kronor årligen.

”Genom förvärvet av valda delar av Lubritekniks produktsortiment stärker och breddar vi vårt totala erbjudande och gör oss till en mer komplett partner till befintliga och potentiella kunder. Vi kan nu erbjuda ett heltäckande program av produkter och tjänster inom värmebehandlingssektorn” kommenterar Peter Skoog, VD inom Karlebo.

I samband med övertagandet kommer säljaren Britten Gunlycke att avveckla sitt engagemang inom värmebehandlingssektorn.

”Genom Karlebos övertagande av Burgdorfs totala produktsortiment bibehålls en hög teknisk kompetens och marknadsnärvaro samt möjligheten att bidra till Karlebos strategiska satsning att bli en heltäckande partner till kunder inom värmebehandlingssegmentet, säger Britten Gunlycke.”

Vi ser fram emot fortsatt gott samarbete med kunder och leverantörer.

För mer information: www.beijertech.se, www.karlebo.se

Peter Kollert, VD Beijer Tech AB, tele: 040-35 83 70

Peter Skoog, VD Karlebo Gjuteriteknik, tele: 08-566 313 07