Beijer Industri förvärvar verksamheten i Svetspunkten i Halmstad AB

Beijer Industri AB har tecknat avtal om att förvärva verksamheten i Svetspunkten i Halmstad AB. Tillträde sker omgående och verksamheten ingår i Beijer Industri per den 1 december 2012.
 
Beijer Industri ingår i industrihandelsgruppen Beijer Tech inom börsnoterade Beijer Alma.

Svetspunkten i Halmstad marknadsför och säljer tillsatsmaterial och utrustning för alla typer av svetsning samt olika typer av skärmaskiner. Företaget utför även installation, automation, service, renovering och underhåll av svetsmaskiner och skärmaskiner. Svetspunkten representerar bl a världsledande Hyundai Welding med ett högkvalitativt svetsmaterialprogram. Verksamheten omsätter idag ca 10 mkr.

 

”Förvärvet kompletterar Beijer Industris nuvarande produkterbjudande inom ytbehandling som spänner sig från traditionella slipmaterial, över diamant och cbn-precisionsslipmaterial till polering. Svets och skärprodukterna vänder sig till samma kunder som därigenom kan få en mer komplett partner genom kombinationen av Svetspunkten och Beijer Industri” kommenterar Jonas Abrahamsson, VD Beijer Industri.

Lennart Augustsson, f.d. ägare fortsätter att arbeta i samarbete med Beijer Industri för att säkerställa kontinuitet och kompetens.

”Som en del av Beijer Industri har Svetspunktens produktprogram större möjlighet att nå ut till fler kunder. Det starka intresset på marknaden gjorde att jag sökte en ny plattform för fortsatt tillväxt. Beijer Industri med sin säljstyrka och etablerade logistikfunktion gör detta möjligt” kommenterar Lennart Augustsson.

Svetspunkten i Halmstads produktsortiment omfattar

·    Tillsatsmaterial

·     Svetsutrustning

·      Automationsutrustning

·     Tillbehör och skyddsutrustning

Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med både kunder och leverantörer.

 

För mer information: www.beijerind.se, www.beijertech.se, www.svetspunkten.se

Jonas Abrahamsson, VD Beijer Industri tel 040 358390
Lennart Augustsson tel 0703 969290