Karlebo förvärvar VA Industriugnar

Karlebo Gjuteriteknik AB har tecknat avtal om att förvärva verksamheten i VA Industriugnar AB (f.d. Nordic Metallurgy Eq. AB) i Uppsala. Tillträde sker omgående och verksamheten ingår i Karlebo per den 1 mars 2012.
 
Karlebo ingår i teknikhandelsgruppen Beijer Tech inom börsnoterade Beijer Alma.

VA Industriugnar bedriver försäljning och handel av produkter, anläggningar, tjänster och service inom värmebehandlingssektorn och representerar välkända europeiska varumärken. Verksamheten omsätter ca.5 miljoner kronor.

”Genom förvärvet av verksamheten breddas Karlebos totala produkterbjudande. Det gör oss till en mer heltäckande partner, nu också med lösningar inom värmebehandling” förklarar
Peter Skoog, VD i Karlebo.

I samband med övertagandet, övergår f.d. ägaren Håkan Engström till en tjänst inom Karlebo med fysisk placering på huvudkontoret i Sollentuna.

”Som en del av Karlebo Gjuteriteknik hamnar VA Industriugnar in i ett större och totalt sätt mer professionellt sammanhang. Detta ger oss fördelar som en mer omfattande kundbas och en större säljstyrka. Vi kommer nu också att tillhöra Beijer Tech-koncernen vilket ger våra lösningar en starkare närvaro på marknaden”, kommenterar Håkan Engström.

Inom VA Industriugnar AB´s produktsortimentet återfinns bl.a.

  • Alla typer av värmebehandlingsugnar såsom kammar-, vakuum-, kontinuerliga, laboratorieugnar etc.
  • Värmebeständigt gjutgods för fixturer och korgar
  • Styrsystem
  • Reservdelar
  • Renovering
  • Service & Installation

Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med både kunder och leverantörer.

För mer information: www.karlebo.se, www.beijertech.se  
Peter Skoog, VD Karlebo Gjuteriteknik +46 733 518 310
Håkan Engström +46 70 534 87 97