Beijer Tech förvärvar danskt teknikhandelsbolag

Beijer Almas dotterbolag Beijer Tech har förvärvat det danska bolaget Preben Z Jensen A/S av Ben Nielsen ApS.
Preben Z omsatte motsvarande drygt 40 MSEK under räkenskapsåret 1/5 2009–30/4 2010 och har 13 anställda.
Bolaget bedriver teknikhandel med produkter för trumling, blästring, slipning, polering och avfettning. Kunder är
huvudsakligen dansk verkstadsindustri och bolaget är lokaliserat strax utanför Roskilde.

”En viktig del av strategin vid förvärvet av Beijer Tech var att vi såg goda möjligheter att växa verksamheten genom förvärv både geografiskt och genom breddning av produktsortimentet. Jag är väldigt glad att vi så snart efter vårt köp av Beijer Tech kunnat göra detta första kompletterande företagsförvärv. Preben Z har god lönsamhet och en stark marknadsposition i Danmark inom produktområden vi känner väl från vår egen verksamhet i Beijer Tech”, säger Bertil Persson, koncernchef i Beijer Alma.

”Vi är mycket nöjda med att kunna förvärva detta välskötta familjebolag som vi under flera års tid haft samarbete med. Preben Z blir nu en geografisk expansion för Beijer Tech med målet att aktivt vidareutveckla bolaget tillsammans med nuvarande ledning och personal inom framför allt ytbehandling, kommenterar Beijer Techs VD, Peter Kollert.

Ytterligare upplysningar: VD och koncernchef Bertil Persson, Beijer Alma AB, telefon: 08-506 427 50 VD Peter Kollert, Beijer Tech AB, telefon: 040-35 83 80

Beijer Alma AB (publ) är en internationell industrigrupp med fokus på komponenttillverkning och teknikhandel. I koncernen ingår Lesjöfors, som är en fullsortimentsleverantör av industrifjädrar, tråd- och banddetaljer, Habia Cable – en av Europas största tillverkare av specialkabel samt Beijer Tech som arbetar med teknikhandel. Beijer Alma är noterat på NASDAQ OMX Stockholm Mid Cap-lista.